Osteopathie

Wat is osteopathie?

Doel

Osteopathie zet ik in met als doel het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid, door middel van zachte technieken. Bij het toepassen van osteopathie kijk ik niet alleen naar de klacht, maar zoek ik naar de oorzaak van de klacht.

3 systemen

De osteopathie kent drie systemen, welke nauw in verbinding staan met elkaar: het pariëtale systeem (spieren, banden, pezen, gewrichten en zenuwen), het viscerale systeem (organen) en het cranio-sacrale systeem (centrale zenuwstelsel). 

“Lobke kwam een aantal jaren geleden voor een osteopathie behandeling van mijn paard. Ik heb toen voor haar gekozen vanwege haar veelzijdige behandelingen, omdat haar naam al bekend was in de omgeving en omdat ze zelf ook uit de omgeving komt en dus bekend is met onze ‘no nonsens’ mentaliteit. De paarden doen het goed, Lobke werkt fijn en de communicatie is goed en snel.

Dat ze nu ook zadelmaker is, is voor de paarden en voor ons een geweldige en goed werkende aanvulling.”

Petra van Aanen

Mijn merrie heeft de laatste maanden veel problemen gehad met de vliegende galopwissels. Ze bouwde veel spanning op en drukte haar rug eruit. Niks voor haar, want ze is altijd erg werkwillig. Via mijn instructrice ben ik bij Lobke terecht gekomen voor een controle. Helaas kregen we niet een hele fijne uitslag hiervan. Mijn paard had een slecht passend zadel en hierdoor dus een zeer pijnlijke rug, bekken en verminderde spieren (we reden pas 1 jaar met dat aangemeten zadel!).

Gelukkig had Lobke er wel vertrouwen dat het op te lossen was en zijn we het traject aangegaan met meerdere behandelingen en een nieuw Connect zadel. De eerste behandeling vond mijn paard erg pijnlijk, maar wat een verschil met de laatste behandeling. Een totaal ontspannen paard. Het zadel zit fantastisch, zelf heb ik een stillere beenligging en mijn merrie springt de vliegende wissels weer als vanouds. We zijn er nog niet helemaal qua bespiering, maar wat een wereld van verschil!

Marisca Waasdorp

Wat klanten zeggen

Jouw paard ook fysiek en mentaal fit?

Tijdens mijn consulten kun je van mij altijd een open, duidelijk en eerlijk advies verwachten. Paarden zijn voor mij geen nummertje; ik zet me voor ieder paard 100% in en ik ben (nagenoeg) altijd bereikbaar voor vragen en/of advies. Samen zorgen we ervoor dat jouw paard zich (weer) zo happy mogelijk voelt!