Bowen Techniek

Wat is de Bowen Techniek?

Zelfgenezing

De Bowen Techniek valt onder lichaamsgerichte therapieën en hiermee activeer ik het zelf genezend vermogen van het lichaam. Een Bowen behandeling is opgebouwd uit series zachte rolbewegingen, uitgevoerd op specifieke plaatsen van het paardenlichaam. Bowen is geen vorm van massage!

Bowen Therapie is een veilige therapie en is geschikt voor ieder paard, van pasgeboren tot zeer oud en/of zwak. Na een behandeling ervaren veel paarden ontspanning en rust.

Bevordering

Bowen Therapie bevordert:

  • Ontspanning van het lichaam én de geest van je paard
  • Het zelf genezend vermogen van het lichaam
  • De bloedsomloop en daarmee de afvoer van afvalstoffen en de opname van voedingsstoffen

“Lobke heeft al een paar jaar een belangrijk aandeel in het management van mijn paard. Van een paard wat fysiek wat problemen had, staat er nu een paard die lekker in zijn vel zit en fijn te rijden is. Wat ik als eigenaar erg fijn vindt is dat Lobke alles duidelijk uitlegt en tips geeft. Haar kennis van zadelpassen maakt de behandeling compleet.”

Beatrix Visser

Toen Lobke voor de eerste keer mijn paard kwam behandelen, was mijn paard erg scheef in zijn bekken. Hij had waarschijnlijk een flinke val gemaakt in de wei… Het resultaat van de behandeling was ongelooflijk! Na een paar behandelingen waren zijn bekken weer zo goed als recht. Dit was ook zeker te merken tijdens de training, mijn paard was een stuk soepeler in zijn lichaam wat onder andere resulteerde in fijnere buiging.

Daarnaast heeft Lobke ook nog voedingsadvies gegeven, wat zichtbaar goed was voor mijn paard. Met de juiste training, voeding en zo nu en dan een apk’tje bij Lobke is mijn paard helemaal in zijn nopjes. Ik ben Lobke hartstikke dankbaar en daarom behandelt ze nu al zeker 5 jaar mijn paard. Elk jaar komt ze 2 keer langs om mijn paard te voorzien van een onderhoudsbeurt en binnenkort gaan we ook voor een nieuw zadel. Zo prettig dat Lobke naast osteopaat ook zadelpasser is, ik ben van mening dat deze twee vakgebieden elkaar mooi aanvullen. Verder reageert ze snel op afspraken en is ze een eerlijk, oprecht en gezellig mens. Kortom, ik en mijn paard kunnen niet meer zonder Lobke!

Nina Swanenberg

Wat klanten zeggen

Jouw paard ook fysiek en mentaal fit?

Tijdens mijn consulten kun je van mij altijd een open, duidelijk en eerlijk advies verwachten. Paarden zijn voor mij geen nummertje; ik zet me voor ieder paard 100% in en ik ben (nagenoeg) altijd bereikbaar voor vragen en/of advies. Samen zorgen we ervoor dat jouw paard zich (weer) zo happy mogelijk voelt!