Over Lobke

Ik ben Lobke Bijl, aangenaam!

Al van kleins af aan ben ik tussen de paarden te vinden en al jaren beoefen ik met mijn eigen paarden fanatiek de wedstrijdsport, met name eventing. Mijn eerste eigen paard Becky W had absoluut geen geluk met haar gezondheid en dankzij haar heb ik mijn interesse ontwikkeld voor alles rondom paardengezondheid en het optimaliseren van het paardenwelzijn. Voor mij was dit uiteindelijk ook de motivatie om hier écht mijn missie van te maken: “Put the horse first and the sport second”.

Veelzijdig en breed opgeleid

Nadat ik mijn middelbare school en NHB-Deurne had afgerond heb ik op meerdere sportstallen gewerkt en in 2014 heb ik de HBO-opleiding Equine Sporttherapeut succesvol afgerond en ben ik aan de slag gegaan als Equine Sporttherapeut. Aanvullend heb ik in 2014 de cursus anatomie en biomechanica onder leiding van Sharon May-Davis gevolgd. Waarna ik in 2015 de opleiding tot osteopathie ben gaan volgen aan de HSA.

Blijven ontwikkelen

Bij de vele paarden die ik inmiddels heb mogen behandelen liep ik er regelmatig tegenaan dat ook andere zaken in het management van het paard het welzijn van het paard in de weg zaten. Een goed passend zadel speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Dit heeft mij ertoe bewogen om in 2022 te starten met de opleiding tot Equine Saddlefitting Specialist, welke ik begin 2023 heb afgerond.

Perfecte aanvulling

Mijn ervaring als sporttherapeut en osteopaat en de opleiding tot zadelpasser vullen elkaar perfect aan en ik ben er dan ook trots op dat ik nu paarden op een nog breder vlak kan helpen en dat ik dit unieke concept van behandelen én zadels passen kan aanbieden.

“Lobke heeft al een paar jaar een belangrijk aandeel in het management van mijn paard. Van een paard wat fysiek wat problemen had, staat er nu een paard die lekker in zijn vel zit en fijn te rijden is. 

Wat ik als eigenaar erg fijn vindt is dat Lobke alles duidelijk uitlegt en tips geeft. Haar kennis van zadelpassen maakt de behandeling compleet.”

Beatrix Visser

“Zeer tevreden klant hier! Lobke is inmiddels 2x bij mij geweest. Beide paarden zijn behandeld en voorzien van nieuwe zadels. Na de eerste behandeling waren mijn paarden al soepeler en meer ontspannen in het lijf.

Lobke heeft erg veel geduld en neemt de tijd voor de paarden. Ook om mij uit te leggen wat ze doet en waar ze op let. Dit geldt voor zowel het behandelen van de paarden als het passen/aanmeten van de zadels. Ze gaf me meerdere opties en we namen ruim de tijd om die te bespreken en te proberen, ook onder de man.

Wij blijven vaste klant!”

Marieke Verhulst

“Tijdens een behandeling van Lobke bleek dat ons zadel niet goed meer was. Gelukkig kon Lobke ons daar ook bij helpen. Na een uitgebreide passessie waarbij Lobke echt alle tijd nam, hebben we een keuze gemaakt. 

Bij de nacontrole bleek ons paard best weer wat gegroeid, waardoor er een nieuw kopijzer nodig was. Vakkundig heeft ze deze vervangen en het zadel verder opgevuld zodat het weer perfect lag. Wij zijn erg blij met Lobke en bevelen haar dan ook van harte aan!”

Alja Köhnen

“Lobke komt al jaren onze paarden behandelen en dit gaat naar volle tevredenheid. Ze is kundig, komt afspraken na, is enthousiast en zeer betrokken bij het zo gezond mogelijk houden van je paard. Ze is altijd bereikbaar voor vragen en denkt graag mee met zowel ruiter als paard. Kortom een topper!!”

Ina van Versendaal

Wat klanten zeggen

Jouw paard ook fysiek en mentaal fit?

Tijdens mijn consulten kun je van mij altijd een open, duidelijk en eerlijk advies verwachten. Paarden zijn voor mij geen nummertje; ik zet me voor ieder paard 100% in en ik ben (nagenoeg) altijd bereikbaar voor vragen en/of advies. Samen zorgen we ervoor dat jouw paard zich (weer) zo happy mogelijk voelt!