Saddlefitting

Je kunt bij mij terecht voor het aanpassen en/of opvullen van je huidige zadel, maar ook voor het aanmeten van een nieuw zadel.

Ook vertel ik je graag hoe dat een pasconsult werkt en dat we altijd een nacontrole inplannen bij de aanschaf van een nieuw zadel. 

Ik ben: 

  • Certified Equine Saddlefitting Specialist
  • Aangesloten bij VZTD: Vereniging van Zadel- en Tuig Deskundigen

Huidige en nieuwe zadels zijn mogelijk

Huidige zadels

Bij een zadelpasconsult waarbij je jouw huidige zadel wilt behouden, neem ik alle tijd om jouw zadel te controleren (safety check) en de pasvorm op je paard te bekijken. Als je zadel een reparatie nodig heeft, opgevuld moet worden of misschien zelfs een verbreding van de boom nodig heeft, dan voer ik dit direct op locatie uit (let op: ik pas alleen bomen aan met behulp van de pers, van zadels die bij mij zijn aangekocht of van zadelmerken waar ik dealer van ben). 

Wanneer ik concludeer dat de pasvorm niet meer goed te krijgen is voor jouw paard of de veiligheid van het zadel niet meer voldoende is, dan geef ik dit aan en bepalen we samen de vervolgstappen.

Nieuwe zadels

Wanneer ik voor een nieuw zadel kom of we besluiten tijdens een zadelconsult dat een nieuw zadel de beste optie is, heb ik doorgaans voldoende zadels in mijn bus om een passende oplossing te vinden voor jouw paard én voor jou. 

Ik bekijk een zadel altijd zowel op stand als in beweging, zodat we er zeker van zijn dat de ligging correct is. Indien mogelijk rijd je ook altijd met het zadel en kijk ik met je mee tijdens het rijden, waarna we eventueel nog aanpassingen kunnen doen.

Zadel merken

GFS Saddles

Dit merk kan ik nieuw leveren en volledig aanmeten en passend maken. 

Connect Saddles

Dit merk kan ik nieuw leveren en volledig aanmeten en passend maken. 

Andere merken

Jouw huidige zadel van een ander merk kijk ik graag na. Maar lever ik niet nieuw.

Verloop van een pasconsult

Wanneer ik bij jou op locatie kom, dan start ik met de algehele anamnese van je paard. Dat wil zeggen dat ik je paard beoordeel op stand, in beweging en ik voer een algehele palpatie uit. Vervolgens maak ik alle benodigde templates aan en beoordeel ik je huidige zadel zowel op stand als in beweging. Daarna gaan we ofwel aan de slag met het aanpassen van je huidige zadel, ofwel het aanmeten van een nieuw zadel.

Nacontrole bij aanschaf van een nieuw zadel

Na 4 tot 6 weken (+-20 rijuren) kom ik bij je langs om het zadel nog een keer te checken en waar nodig bij te vullen. Een nieuw zadel neemt namelijk na een tijdje rijden zijn vorm aan en wellicht verandert je paard lichamelijk ook nog als gevolg van het nieuwe zadel. Door middel van de nacontrole weten we zeker dat jij en je paard happy blijven met je nieuwe zadel!

Mijn expertise

“Mijn lieve Spaanse hengst wordt 2 keer per jaar door Lobke behandeld en heeft daar zeer veel baat bij. Ook heb ik pas mijn zadel helemaal na laten kijken en aan laten passen. Zoals altijd was ik heel erg tevreden en was het vooral ook erg gezellig met Lobke! Ze weet wat ze doet en waar ze het over heeft dus een dikke pluim van mij!”

Tamara Schöen

“Zeer tevreden klant hier! Lobke is inmiddels 2x bij mij geweest. Beide paarden zijn behandeld en voorzien van nieuwe zadels. Na de eerste behandeling waren mijn paarden al soepeler en meer ontspannen in het lijf. 

Lobke heeft erg veel geduld en neemt de tijd voor de paarden. Ook om mij uit te leggen wat ze doet en waar ze op let. Dit geldt voor zowel het behandelen van de paarden als het passen/aanmeten van de zadels. Ze gaf me meerdere opties en we namen ruim de tijd om die te bespreken en te proberen, ook onder de man. Wij blijven vaste klant!”

Marieke Verhulst

“Mijn merrie heeft de laatste maanden veel problemen gehad met de vliegende galopwissels. Ze bouwde veel spanning op en drukte haar rug eruit. Niks voor haar, want ze is altijd erg werkwillig. Via mijn instructrice ben ik bij Lobke terecht gekomen voor een controle. Helaas kregen we niet een hele fijne uitslag hiervan. Mijn paard had een slecht passend zadel en hierdoor dus een zeer pijnlijke rug, bekken en verminderde spieren (we reden pas 1 jaar met dat aangemeten zadel!).

Gelukkig had Lobke er wel vertrouwen dat het op te lossen was en zijn we het traject aangegaan met meerdere behandelingen en een nieuw Connect zadel. De eerste behandeling vond mijn paard erg pijnlijk, maar wat een verschil met de laatste behandeling. Een totaal ontspannen paard. Het zadel zit fantastisch, zelf heb ik een stillere beenligging en mijn merrie springt de vliegende wissels weer als vanouds. We zijn er nog niet helemaal qua bespiering, maar wat een wereld van verschil!”

Marisca Waasdorp

Wat klanten zeggen

Jouw paard ook fysiek en mentaal fit?

Tijdens mijn consulten kun je van mij altijd een open, duidelijk en eerlijk advies verwachten. Paarden zijn voor mij geen nummertje; ik zet me voor ieder paard 100% in en ik ben (nagenoeg) altijd bereikbaar voor vragen en/of advies. Samen zorgen we ervoor dat jouw paard zich (weer) zo happy mogelijk voelt!