Lobke Bijl

Equine Sporttherapeut 

Klanten referenties / ervaringen:


Gastenboek

21 berichten op 5 pagina's
Laurie van den Berg-Jansen
17-11-20 12:04:08
Soms heb je een beetje mazzel. Via Facebook won ik een behandeling van een paard door Lobke. Toen ze kwam wist ze door middel van even het paard nalopen en voelen meteen wat onze problemen waren. Ze is met mijn paard aan de slag gegaan en jeetje wat een verschil merkte ik toen ik weer mocht rijden. En het was geen gelukstreffer, want inmiddels zijn al mijn rijpaarden behandeld en ook bij hun is enorm veel vooruitgang geboekt. Lobke is zeer vakkundig en professioneel. Tevens zeer rechtdoorzee wat ik enorm waardeer. Hopelijk mag ik nog lang gebruik maken van haar kunde!
Janine Hordijk
01-11-20 14:17:58
Ik wil gewoon geen andere therapeut meer voor mijn grote stoere 18 jarige ridderpaard.

Vakkundig neem Lobke alle tijd voor hem en mij , legt uit wat ze vind en wat ze er aan kan/gaat doen.
Met voeding/supplement advies en rijtechnische tips weet ze ons beide op de rit te houden en zorgt ervoor dat hij nog lang niet met pensioen hoeft !

Als de lomperd dan toch weer een uitglijder heeft gemaakt of een misstap in jolige bui en zichzelf weer bezeert weet ze hem redelijk snel weer op weg te helpen.

Ze is eerlijk en oprecht, twijfelt ze, zal ze ook zeker adviseren een dierenarts te bezoeken voor verder onderzoek indien nodig en niet eindeloos blijven behandelen als dat geen zin heeft.

Thanks Lobke ook namens Dini
Nina Swanenberg
22-10-20 15:51:03
Lobke heeft mijn paard enorm geholpen met haar behandelingen. Hij is erg groot en lang. Toen lobke kwam was mijn paard erg schraal en had hij weinig spierontwikkeling. Daarnaast had hij nogal veel moeite met buiging en balans. Lobke vertelde mij dat mijn paard enorm scheef was in zijn bekken, dit was het grootste probleem en was waarschijnlijk door een val veroorzaakt. Daarnaast was hij wat strak in zijn lichaam en vond ze blokkades. Ook heeft ze mij voedingsadvies gegeven voor mijn paard omdat hij zo schraal bleef. Nu een aantal behandelingen verder is mijn paard veel rechter in zijn bekken en is hij veel losser in zijn lijf. Hij ziet er nu super uit! Ik heb dankzij lobke een heel ander paard! Onder het zadel loopt hij ook veel beter dan voor de behandelingen. Kortom ben ik super tevreden over Lobke en kan ik haar zeker aanraden!! Ik laat Lobke nog een keer per jaar komen om mijn paard te checken ter onderhoud! :)
Linda Van huijgevoort
22-10-20 09:06:13
In de les zag de instructeur dat onze pony niet lekker liep en adviseerde om een osteopaat langs te laten komen. We hebben Lobke gebeld om onze pony naar te laten kijken. Het bleek dat zijn bekken scheef stond. Lobke is hier mee aan de slag gegaan, en heeft ook dry needling toe gepast. Ook heeft Lobke gekeken naar het zadel, deze bleek niet goed te passen. Lobke is nu 2 keer geweest en hebben een ander zadel. De pony is blij en loopt weer super.
Lobke geeft een goede uitleg en verteld wat ze voelt en doet. Ze mag hier vaker komen voor checkup. Lobke is een echte aanrader!
Diana Sommerdijk
08-10-20 18:40:46
Toen ik mijn paard kocht, wist ik dat bij hem in het basiswerk nog veel rij technisch corrigeerwerk zat.
Maar na een jaar merkte ik dat mijn paard in de basis nog steeds tegen problemen aanliep die ik er niet uitgereden kreeg, terwijl hij het moeilijkere/hogere werk wel heel makkelijk aannam.
Mijn vermoeden was dat het niet in het rij technische zat, maar iets in het lichaam van mijn paard waar ik de vinger niet op kon leggen.
Ik heb met Lobke contact opgenomen om mijn paard na te laten kijken en het was meteen duidelijk dat er lichamelijke problemen aan de orde waren.

Mijn paard was ontzettend scheef in de heupen (wat waarschijnlijk door een val of flinke uitglijder is veroorzaakt), waardoor mijn paard zoveel ging compenseren tijdens het lopen, dat hij elders in het lichaam ook (spier)problemen had gekregen.
Nu, na 3 behandelingen, heb ik een heel ander paard. De problemen waar ik in het basiswerk tegenaan liep zijn zo goed als verdwenen en het moeilijkere/hogere werk gaat hem nog makkelijker af dan voorheen.

Lobke neemt alle tijd voor de behandeling die nodig is. Ze onderzoekt/palpeert eerst het hele lichaam van het paard, legt dan uit wat ze voelt, wat de oorzaak daarvan kan zijn, welk(e) proble(e)men daardoor ontstaan (die je vaak dan ook meteen herkent) en wat ze daar aan gaat doen om het probleem geheel of zo goed mogelijk op te lossen. Indien nodig, geeft ze hierbij advies waar je zelf op moet letten tijdens het rijden met de uitleg daarbij.

Daarnaast is het fijn dat Lobke verschillende behandelingen (dry needling, massage, etc.) uit kan voeren, waardoor ze het paard optimaal kan behandelen.

Ben je begaan met het welzijn van je paard, of loop je tegen rij technische problemen aan?
De deskundigheid van Lobke kan je zeker helpen!
Tonen: 5  10   20


E-mailen
Bellen
Map
Info