Lobke Bijl

Equine Sporttherapeut 

Dry needling:  

 

Dry needling kan een aanvullend en effectief resultaat geven bij een behandeling. Restspanning in de spieren kan worden verminderd waardoor deze nog beter kunnen functioneren.  

 

Dry needling betekend letterlijk droge naald. Er worden dus geen vloeistoffen of injecties gebruikt! Er worden acupuntuurnaalden in de zones van een spier met te hoge spierspanning gezet.  

Door het aanprikken van deze zo gehete “triggerpoints” ontstaat er een diepe ontspanning in de spier waardoor blokkades minder makkelijk terug komen en gehele spierketens makkelijker tot ontspanning komen.  

 

Dry needling moet niet worden vergeleken met acupunctuur omdat met acupunctuur de energie- en meridiaanbanen worden behandeld. Een aanvullende behandeling met dry needling richt zich op bewegingsklachten door een spierverkramping.


Na een behandeling:  

 

Raad ik aan het paard enkele dagen rust te geven dit varieert tussen de 3 en 7 dagen (afhankelijk van de behandelde gebieden) het is deze dagen erg fijn als het paard een of meerdere keren per dag aan de hand gestapt kan worden. Zoveel mogelijk vrij kunnen bewegen in de vorm van weidegang/paddock is hierbij zeker aan te raden.  

 

Het paard heeft deze rust nodig om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen verwerken en zijn innerlijke balans te kunnen hervinden.  

 

Ieder paard reageert anders op een behandeling. Sommige paarden voelen zich direct een stuk beter en andere paarden hebben soms moeite hun innerlijke balans te hervinden en voelen hierdoor een aantal dagen stijf en stram aan.  

 

Het is dus aan te raden bij het inplannen van een behandeling rekening te houden met een eventuele wedstrijdplanning, lessen, etc. 


Voor vragen of meer informatie kan u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

CONTACTE-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram