Bindweefsel release:  

Ieder orgaan, bot, spier, pees of zenuw is omgeven door bindweefsel (fascie). Al deze bindweefselstructuren in het lichaam zijn met elkaar verbonden en vormen samen één groot geheel. Beperkingen in het bindweefsel kunnen hierdoor klachten veroorzaken in het lichaam.  

 

Bindweefsel heeft in het lichaam de taak om te ondersteunen en alle organen etc. op zijn plaats te houden.  

 

Met de bindweefsel release bevorder je:  

 

·       Genezing 

 

·       Weefsel genezing en bevordering  

 

·       Beweeglijkheid 

 

·       Performance  

 

·       Kracht van het weefsel  

 

·       Verminder je pijn 

 

Tijdens een Equine Sportbehandeling word er met een holistisch oog naar het paard gekeken. Ik besteed dus niet alleen aandacht aan de klacht, maar aan het gehele paard.  

 

Zo word er ook aandacht besteed aan het zadel, het hoefbeslag, de voeding etc. Dit alles hangt nauw samen met het welzijn en optimaal presteren van uw paard.   

Na een behandeling:  

 

Raad ik aan het paard enkele dagen rust te geven dit varieert tussen de 3 en 7 dagen (afhankelijk van de behandelde gebieden) het is deze dagen erg fijn als het paard een of meerdere keren per dag aan de hand gestapt kan worden. Zoveel mogelijk vrij kunnen bewegen in de vorm van weidegang/paddock is hierbij zeker aan te raden.  

 

Het paard heeft deze rust nodig om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen verwerken en zijn innerlijke balans te kunnen hervinden.  

 

Ieder paard reageert anders op een behandeling. Sommige paarden voelen zich direct een stuk beter en andere paarden hebben soms moeite hun innerlijke balans te hervinden en voelen hierdoor een aantal dagen stijf en stram aan.  

 

Het is dus aan te raden bij het inplannen van een behandeling rekening te houden met een eventuele wedstrijdplanning, lessen, etc. 

Voor vragen of meer informatie kan u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

CONTACT

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram